tiistai 25. kesäkuuta 2013

Luopumisen vaikeus


Sijaiskodin elämään kuuluu olennaisesti luopuminen. Lyhytaikaisenkin hoidokin lähtö voi ottaa yllättävän koville. Kun kaksi viikkoa sängyn alla piilotellut katti eräänä aamuna tulee taputtelemaan tassulla naamaa tai 30 kiloinen koiranretale yrittää ahtautua syliisi, jotain liikahtaa sydämessä. Ja se liikahdus saa sijaiskodin tuntumaan niin kovin tyhjältä eron hetkellä.

Tavallaan sijaislemmikin lähtö on helpottavaa, pääseehän eläin loppuelämänsä kotiin, oli se koti sitten uusi tai vanha. Omaakin elämää se helpottaa, kun ei tarvitse siivota oksennusta matolta tai suunnitella omia menojaan hoidokin mukaan – ainakaan hetkeen. Kodin löytyminen yhdelle eläjälle mahdollistaa jonkin toisen eläimen auttamisen.

Joskus luopuminen osoittautuu kuitenkin mahdottomaksi ja sijaiskodiksi ryhtyessä tähänkin kannattaa varautua. Meillekin on kotiutunut kaksi hoidokkia, joista emme ehkä itsekkäistä syistä halunneet päästää irti. Mutta ainakaan koti ei ole tyhjä.

1 kommentti:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi nhậtgửi hàng đi pháp uy tín, giá rẻ

    VastaaPoista